Dubbele robotopstelling voor productieautomatisering

Deze unieke dubbele robotopstelling is ontworpen voor assemblagewerkzaamheden als onderdeel van een grotere productielijn. De opstelling is uitgerust met, onder andere, een tweetal 6-assige Omron robots, een productcarrousel, aan- en afvoerbanen en een controlestation.

De robotarmen hebben elk een duidelijke taak in het proces. De eerste robot is uitgerust met een viervoudige vacuüm gripper. Hiermee worden vier kunststof onderdelen van de aanvoerbaan naar het carrousel verplaatst. De tweede robot beschikt over een enkele fijnmechanische, servo-gestuurde gripper waarmee een metalen onderdeel vanuit de aanvoer wordt opgepakt en in het kunststof onderdeel wordt geklemd.

De geassembleerde onderdelen vervolgen hun weg naar het controlestation voor kwaliteitscontrole en komen vervolgens terug bij de eerste robot. Deze plaatst de goedgekeurde producten in een tray op de afvoerbaan en verwijderd de afgekeurde producten uit het proces.

De gehele opstelling is geplaatst in een STT Universele cel. Deze cel is volledig schaalbaar en naar wens op te maken. Voor deze opstelling is gekozen voor drie met deuren toegankelijk gemaakte zijdes en een enkele open zijde voor optimale bereikbaarheid.

Dit project is opgeleverd in 2020.

50-image