Cases Dubbele scara robotopstelling

Dubbele scara robotopstelling

Cases Dubbele scara robotopstelling
50-image

Deze dubbele Scara robotopstelling is ontworpen voor het stansen en verplaatsen van metalen onderdelen. De machine is geïntegreerd in een volautomatische productielijn.

De onderdelen worden aangevoerd vanuit de productielijn en worden met tien stuks tegelijkertijd gestanst. Vervolgens neemt een Omron Adept robot de onderdelen op en verplaatst ze naar de transportband. Dit gebeurt met een tienvoudige vacuümgrijper met steekvertaling. Tussentijds wordt door een vision systeem elk onderdeel geïdentificeerd aan de hand van een matrixcode. Deze matrixcode wordt gecommuniceerd naar het netwerk van de productielijn waarna er informatie wordt teruggekoppeld over de goedkeur/afkeur van elk individueel onderdeel. Indien een onderdeel is afgekeurd wordt het betreffende metalen onderdeel tijdens de verplaatsing van stans naar transportbaan gedeponeerd in een afkeurbak.

Aan het einde van de interne transportbaan, worden vijfhonderd onderdelen gelijktijdig door de tweede Omron scara robot met een magneetgrijper overgezet in de volgende machine van deze productielijn.

De keuze voor de twee verschillende scara robots is gebaseerd op de payload en snelheid van de robots. De eerste scara robot is zeer snel en verplaatst in 2,5 seconden 10 producten. De tweede scara robot is vooral geselecteerd op de maximale payload van 20 kg, deze moet namelijk de 500 producten gelijktijdig met een robuuste magneetgrijper overzetten.

Dit project is opgeleverd in 2020.

50-image
50-image
50-image