Dubbele scara robotopstelling

50-image

Deze dubbele Scara robotopstelling is ontworpen voor het stansen en verplaatsen van metalen onderdelen. De machine is geïntegreerd in een volautomatische productielijn.

De productielijn voert de onderdelen aan op rol en deze machine stanst tien stuks tegelijkertijd uit. Vervolgens neemt een Omron Adept robot de onderdelen op en verplaatst ze naar de transportband. Dit gebeurt met een tienvoudige vacuümgrijper met steekvertaling. Tussentijds identificeert een vision systeem elk onderdeel aan de hand van een matrixcode. Het systeem communiceert de matrixcode naar het netwerk van de productielijn. Het netwerk koppelt informatie terug over de goedkeur/afkeur van elk individueel onderdeel. Indien een onderdeel is afgekeurd wordt het betreffende onderdeel tijdens de verplaatsing van stans naar transportbaan gedeponeerd in een afkeurbak.

Aan het einde van de interne transportbaan, worden vijfhonderd onderdelen gelijktijdig door de tweede Omron scara robot met een magneetgrijper overgezet in de volgende machine van deze productielijn.

We kozen voor twee verschillende scara robots vanwege de payload en snelheid van de robots. De eerste scara robot is zeer snel en verplaatst in 2,5 seconden 10 producten. De tweede scara robot is vooral geselecteerd op de maximale payload van 20 kg, deze moet namelijk de 500 producten gelijktijdig met een robuuste magneetgrijper overzetten.

Dit project is opgeleverd in 2020.

50-image