Montagetool elektronicacomponenten

50-image

Deze montagetool is ontworpen om assemblagewerkzaamheden van elektronicacomponenten te vereenvoudigen en te versnellen. De tool automatiseert enkele handelingen rondom het monteren van een scherm op een printplaat.

De printplaten worden met 16 stuks tegelijk aangeleverd in een tray. Voor de montage is het nodig om deze tray zeer behoedzaam te draaien en de tray van de producten af te nemen zonder de producten te beschadigen. Vervolgens wordt het scherm manueel op de printplaat gemonteerd en moeten de onderdelen terug in de tray.

Het behoedzaam draaien van de tray en het schoonspuiten van de tray met geïoniseerde lucht is geautomatiseerd. Bovendien is de tool voorzien van jigs zodat de producten beter gepositioneerd zijn tijdens de montage. De monteur heeft zo alle aandacht voor het monteren van de onderdelen. Doordat andere taken geautomatiseerd worden is de cyclustijd met het gebruik van deze tool beduidend lager dan voorheen.

In deze opstelling is gebruik gemaakt van 3D geprinte productopnames, gemaakt van glasgevuld Polyamide 12 om de slijtvastheid te vergroten. Wij zetten regelmatig 3D geprinte onderdelen in tijdens de prototyping fase, dit is een mooi voorbeeld waar het eindresultaat ook 3D geprinte onderdelen bevat.

50-image