Schroefcobot voor productieautomatisering

50-image

Deze cobotopstelling zal in een bestaande productielijn producten in elkaar schroeven. Op die plek stonden twee werkstations met twee operators. Deze werkstations werden uit de productielijn gehaald en dit enkele station kwam ervoor in de plaats. Het voordeel van een cobot is dan ook dat hij weinig vloeroppervlak nodig heeft. De schroefcobot voert twee schroeftaken uit met behulp van één operator.

De producten worden in bulk aangevoerd. De operator plaatst de producten in de mal waarna de cobot het onderdeel schroeft. Vervolgens kan de operator het product uitnemen en de volgende laden. De mallen die we gebruiken zijn voorzien van een product herkenning waardoor de robot kan zien welk product er geschroefd moet worden.

Een cobot heeft extra veiligheidsfeatures ten opzichte van een reguliere robot. Hij is uitgerust met diverse sensoren waardoor hij bij botsing of aanraking stil komt te staan of zijn snelheid aanpast. Deze opstelling is daarnaast uitgerust met tweehandsbediening en een noodstop die de operator met zijn been kan activeren. Zo blijft de werkomgeving veilig.

video thumb