Waterdichtheidstester consumentenelektronica

Deze waterdichtheidstester is ontworpen om te testen onder welke druk waterbestendige apparaten hun waterdichtheid verliezen. De te testen apparaten worden vooraf geprepareerd door het aanbrengen van een luchtnippel. Op deze nippels worden de luchttoevoerslangen aangesloten. Middels een klem wordt het te testen apparaat ondergedompeld in de waterbak, waarna de testcyclus gestart kan worden.

De testcyclus bestaat uit het telkens verhogen van de druk met stappen van 50 mBar. Na elke verhoging van de druk wordt deze druk gedurende een vooraf ingestelde tijd vastgehouden. Als het apparaat bij een bepaalde druk luchtbellen zichtbaar worden in de waterbak, dan is de drukbestendigheid bereikt. De actuele druk kan nu worden afgelezen en genoteerd. Door het handmatig dichtdraaien van de bijbehorende afsluiter wordt het product voor de verdere test afgekoppeld.

Er kunnen vijf apparaten tegelijkertijd getest worden op een druk tussen de 0 en 2 bar. De druk kan in stappen worden opgebouwd.

Om goed zicht te hebben op de test is de waterbak vervaardigd van helder PMMA. Voor het aftappen van het water is een aftap plug onderin de bak geplaatst.

100-image