Concepting

Concepting

Van uitdaging tot innovatieve oplossing

Heb je een mechanische uitdaging? En heb je nog geen concrete oplossing voor ogen? Wij kunnen helpen met de concepting hiervan.

Om de beste oplossing boven tafel te krijgen werken wij aan de hand van een aantal stappen. Het resultaat van dit pre-engineeringstraject is een conceptontwerp voor de best passende oplossing voor het probleem.

Hoe ziet een pre-engineeringstraject eruit?

We maken eerst kennis met elkaar en met jullie productieproces. We kijken mee naar de huidige productiewijze en bespreken waar jullie naartoe willen groeien. We brengen de wensen en eisen aan de oplossing  in kaart. Hierbij kijken we ook naar kritische factoren die het proces kunnen beïnvloeden om hier tijdig op in te spelen.

Vervolgens gaan onze engineers aan de slag om ideeën op papier te zetten. We werken verschillende concepten uit en vergelijken deze op de meest cruciale punten om de beste oplossing te selecteren. Vaak zijn onze klanten blij verrast met de oplossingen die wij aandragen.

Soms bouwen we een prototype om (een deel van) de oplossing te bewijzen. Deze fase noemen we ook wel de proof-of-concept.

Ruim 35 jaar ervaring

Onze expertises binnen concepting

We hebben ons ontwikkeld op specifieke expertisegebieden:

  • Precisiepositionering
  • Micro-assemblage
  • Producthandling
  • High-end machinebesturing
  • Oplossingen voor in clean rooms

Onze kracht ligt in complexe automatiseringsvraagstukken waar creativiteit en innovatie een must zijn. Onze opdrachtgevers zijn vaak positief verrast door de oplossingen die wij voor ze schetsen.

icon

Wil je zelf vast aan de slag gaan met de concepting van de beste oplossing voor jullie uitdaging? In ons kennisartikel over pre-engineering lees je meer over het doen van vooronderzoek met behulp van een morfologisch overzicht en een Pugh matrix.

Onze oplossingen

Wij zijn jouw ontwikkelpartner

Wij ontwerpen en ontwikkelen niet alleen
speciaal-machines voor in productieomgevingen. Ook voor unieke oplossingen voor R&D, QA/QC, onderzoeksdoeleinden, robotintegratie en prototyping kun je bij ons terecht.

We trekken graag samen met je op om jullie uitdaging tot een goed einde te brengen.

Testautomatisering

Robotisering

Prototyping

Samen kijken naar een oplossing?

Onze werkwijze

Het concept staat, en nu?

Wanneer iedereen het eens is over de juiste oplossing kunnen we kijken naar de volgende stap. Wij bij STT Products hebben de kennis, ervaring en het netwerk in huis om de voorgestelde oplossing te realiseren. Vervolgens gaan we naar de Engineeringsfase.

Waar wij trots op zijn

Projecten met een uitgevoerde concepting fase

slide image

Cases

Micro assemblagelijn

Een producent van draadloze headsets, had de wens om een kleiner product te ontwikkelen en op de markt te brengen ter versterking van de concurrentiepositie en vergroting van het marktaandeel.

Het bestaande, grotere product had een uitvalpercentage in het productieproces van 10-15%. Dit product werd volledig manueel geassembleerd. De reële verwachting is dat een kleiner, kritischer product een veel hoger uitval percentage zou laten zien. Doorgaan met de huidige productiewijze was daarom geen optie.

Binnen het projectteam, met engineers van STT en van de klant, kwam kennis van product, productie en machinebouw bij elkaar. Het team kwam al snel tot de conclusie dat de onstabiele factor van manuele assemblage uit het proces gehaald moest worden om het proces beheersbaar te maken.

We begonnen met de engineering van het meest kritieke onderdeel, de losse bedrading solderen op een printplaat. De nauwkeurigheid die hiervoor vereist werd was te hoog om manueel op grotere schaal uit te voeren.

In een 3D tekenprogramma hebben we het product vergroot, daardoor werden we niet gehinderd door de kleine afmetingen. Vervolgens is naar een nieuwe productiewijze gezocht vanuit de gedachte: Wat in de grotere afmetingen mogelijk moet zijn, moet in het klein ook kunnen.

slide image

Cases

Flush- en behandelautomatisering

Deze opstelling is ontworpen voor het geautomatiseerd prepareren van laboratorium materiaal voor onderzoek. Deze handeling werd voorheen volledig handmatig uitgevoerd. Na concepting en engineering is de opstelling voorzien van een vijftal tanks die verschillende flush- en behandelvloeistoffen bevatten.

Elke tank kan apart worden gereguleerd middels een elektrisch gestuurd ventiel. De wasbak is voorzien van twee sensoren om het niveau van de aanwezige vloeistof te meten. De wasbak is geplaatst op een horizontale laboratorium shaker om het proces te optimaliseren.

De machine wordt bestuurd middels een PLC. Er kan gekozen worden voor een handmatig proces of een automatisch proces aan de hand van vooraf ingestelde parameters. Wanneer dit laatste wordt geselecteerd kunnen via het touch panel de te gebruiken vloeistoffen worden geselecteerd door tanks in- en uit te schakelen.

Na het selecteren van minimaal één vloeistof kan vervolgens de duur van onderdompeling van de producten worden ingesteld. Via het touch panel is de voortgang te volgen en kun je direct een nieuw proces te starten met dezelfde parameters, of de parameters te wijzigen alvorens een nieuw proces te starten.

De flush- en behandelautomatisering is ontwikkeld in 2019 in opdracht van 42 Life Sciences.