Drukbezochte kennissessies Industriële Robotica

Drukbezochte kennissessies Industriële Robotica

Op donderdag 27 februari 2020 vonden de tweede én derde editie van onze kennissessie Industriële Robotica plaats. Zowel de ochtend- als de middagsessie waren volgeboekt met (technische) deelnemers uit de maakindustrie. Tijdens de kennissessies hebben we gekeken naar de mogelijkheden en uitdagingen van het implementeren van industriële robots in het productieproces. Al gauw werd in de presentaties, maar ook uit de verhalen van de gasten, duidelijk dat een volledige integratie in het productieproces noodzakelijk is voor het optimaal inzetten van de robot.

Robotica expert Jan-Peter Mollema heeft verteld over de verschillende soorten robots en de bijbehorende functionaliteiten. Vier onze eigen engineers hebben vanuit hun expertise verteld over onderdelen van de integratie, zoals veiligheid, sensoren, grijpers en software. In kleinere groepjes hebben de gasten een uitgebreide rondleiding ontvangen door onze werkplaats en hebben we stilgestaan bij een vijftal robotopstellingen.

De deelnemers werden nog getrakteerd op een heerlijke lunch waarbij de mogelijkheid was om verder te praten en ook de gasten van de andere sessie te ontmoeten. Dat bleek ook nu weer een mooie gelegenheid om het netwerk verder uit te breiden.

Het was mooi om het enthousiasme voor industriële robotica te zien en te horen over de visies die verschillende maakbedrijven hebben op de toekomst hiervan. Wij danken alle gasten hartelijk voor hun komst en bijdrage!

50-image