Engineering

Engineering

Van concept tot gedetailleerd ontwerp

Heb je een helder idee van de oplossing die jullie productie naar een hoger plan tilt? Een uitgebreide ontwerpfase helpt om het idee om te zetten in een concrete realisatie.

De ontwikkeling van idee tot machine splitsen we op in verschillende fasen. In regelmatige designreviews zitten we samen om tafel om tot de beste uitvoering te komen.

Met onze jarenlange ervaring hebben wij alles in huis om een volledig 3D ontwerp in CAD op te leveren, inclusief elektro en software.

Kennis en ervaring

Onze disciplines

Binnen ons team collega’s hebben we kennis van alle benodigde disciplines, mechanisch, elektrisch en software.

De mechanisch, of werktuigbouwkundig engineers zijn verantwoordelijk voor de fysieke onderdelen en structuur van de machine. Zij tekenen de machine en alle bewegende onderdelen.

De elektro engineers zoeken de juiste elektrische componenten uit die nodig zijn om de machine in beweging te krijgen en de diverse sensoren die op de machine komen.

Onze software engineers schrijven de besturing van de machine, koppelen de machine met eventuele andere systemen, en zorgen voor een gebruikersvriendelijke interface.

Al ruim 35 jaar

Onze engineering expertises

We hebben ons ontwikkeld op specifieke expertisegebieden:

  • Precisiepositionering
  • Micro-assemblage
  • Producthandling
  • High-end machinebesturing
  • Oplossingen voor in clean rooms

Onze kracht ligt in complexe automatiseringsvraagstukken waar creativiteit en innovatie een must zijn. STT haar opdrachtgevers zijn vaak positief verrast door de oplossingen die wij voor ze schetsen.

Waar wij trots op zijn

Engineering en realisatie projecten

slide image

Cases

Dubbele scara robotopstelling

Deze dubbele Scara robotopstelling is ontworpen voor het stansen en verplaatsen van metalen onderdelen. De machine is geïntegreerd in een volautomatische productielijn.

De opbouw van de machine

De onderdelen worden aangevoerd vanuit de productielijn en worden met tien stuks tegelijkertijd gestanst. Vervolgens neemt een Omron Adept robot de onderdelen op en verplaatst ze naar de transportband. Dit gebeurt met een tienvoudige vacuümgrijper met steekvertaling. Tussentijds wordt door een vision systeem elk onderdeel geïdentificeerd aan de hand van een matrixcode. Deze matrixcode wordt gecommuniceerd naar het netwerk van de productielijn waarna er informatie wordt teruggekoppeld over de goedkeur/afkeur van elk individueel onderdeel. Indien een onderdeel is afgekeurd wordt het betreffende metalen onderdeel tijdens de verplaatsing van stans naar transportbaan gedeponeerd in een afkeurbak.

Aan het einde van de interne transportbaan, worden vijfhonderd onderdelen gelijktijdig door de tweede Omron scara robot met een magneetgrijper overgezet in de volgende machine van deze productielijn.

Waarom scara robots?

De keuze voor de twee verschillende scara robots is gebaseerd op de payload en snelheid van de robots. De eerste scara robot is zeer snel en verplaatst in 2,5 seconden 10 producten. De tweede scara robot is vooral geselecteerd op de maximale payload van 20 kg, deze moet namelijk de 500 producten gelijktijdig met een robuuste magneetgrijper overzetten.

slide image

Cases

Ponsmachine

Deze machine is ontworpen voor het volautomatisch ponsen van rubberen riemen. De machine is eenvoudig aan te passen aan de breedte en steek van de riem. Er zijn diverse ponsblokken meegeleverd welke eenvoudig kunnen worden omgewisseld voor flexibele inzet van de machine.

Na het aanvoeren van de riem en het instellen van de juiste parameters op de HMI kan de ponsmachine volautomatisch ponsen. De ponsresten worden apart afgezogen. Door gebruik te maken van voornamelijk pneumatische ventielen is de onderhoudsbehoefte van de machine laag, wat ideaal is voor de klant.

Onze werkwijze

De engineering is klaar, en nu?

Wanneer het ontwerp door de betrokken partijen is goedgekeurd, gaan we naar de volgende stap. Wij hebben alle benodigde kennis, ervaring en middelen in huis om het opgestelde ontwerp te realiseren. We staan graag voor jullie klaar.