Even voorstellen ... Peter van Lierop, Medewerker Bedrijfsbureau

Even voorstellen ... Peter van Lierop, Medewerker Bedrijfsbureau

Vijftien jaar geleden koos Peter, Brabander in hart en nieren, voor een carrière aan de andere kant van het land, hij vertrok naar het Groningse Tolbert. Een stap die hij anno 2020 nog altijd toejuicht; “De keuze om hier naartoe te komen heeft heel veel positieve ervaringen opgeleverd” zo vertelt Peter zelf.

“In Brabant heb ik altijd in technische bedrijven gewerkt. Maar in die omgeving, en zeker toentertijd, had je erg veel bedrijven die uit dezelfde vijver moesten vissen. Er was veel concurrentie en dat bracht een hoge werkdruk met zich mee. Daarnaast zagen wij rondom Tilburg de omgeving sterk verstedelijken. Waar de buitenwijken eindigden begon de volgende grote plaats alweer.” Na een aantal keren voor recreatie in het noorden te zijn geweest werd duidelijk dat hier de rust en ruimte te vinden was waar ze naar op zoek waren. Via een vacaturesite stuitte Peter op de functie van operationeel manager bij STT Products en hij besloot te solliciteren. Een paar weken later, zomer 2005, mocht hij zijn contract tekenen en kon het Groningse avontuur beginnen.

50-image

STT groeit

“Er waren op dat moment 11 medewerkers in dienst. Piet (de toenmalig eigenaar en directeur, red.) deed alles zelf. Het bedrijf zat in een bloeiende periode, Piet moest taken uit handen geven om te blijven groeien. Ik kreeg de leiding over de werkplaats maar had daarnaast nog veel meer taken, werkvoorbereiding, inkoop, logistiek, en ik stond zelf ook wel eens achter de machines. Een bedrijf als dit was ik nog niet eerder tegengekomen, met zo’n goede sfeer en een baas die zo goed zorgt voor zijn personeel. Altijd hart voor de zaak, maar toch veel ontspannener dan ik gewend was in Brabant. Die positiviteit zie je nu ook weer terug onder leiding van Menno.”

Toen STT maar bleef groeien werd de functie van Peter te groot voor één man. Er moest geschoven worden en Peter wilde zich gaan focussen op wat hij echt goed kan, structureren en complexe projecten vereenvoudigen en verhelderen. Nu heeft Peter het beheer over de werkvoorbereiding, inkoop en administratie van onze grootste en/of meest complexe projecten. Peter: “STT is echt een prototype bouwer. We trekken in no-time de beste oplossingen voor de klant van de plank en bouwen zo een volledige machine op.” Met dat succes komt ook vraag naar seriematig werk. Daar is goede structurering en documentatie voor nodig. Het beheren en inrichten van de ERP software is Peters specialiteit. “We zorgen dat we onderdelen en producten goed structuren en herleidbaar maken. Daarmee kunnen we de klant ook ontzorgen, zowel in het bestelproces als later wanneer de producten de wereld over gaan.”

Professionaliseringsslag

Peter is merkbaar trots op wat het bedrijf de afgelopen 15 jaar heeft bereikt. “Het mooiste vind ik de professionalisering. We hebben in de hightech en medische maakindustrie naam gemaakt als speciaal-machinebouwer en dat stralen we uit.” Het hoogtepunt hierin is het moderne pand waar STT sinds 2016 is gevestigd. “Voordat we aan de verbouwing van het pand begonnen wat het één grote donkere ruimte. Tijdens de verbouwing werden we als medewerkers actief betrokken en mochten we meedenken over bijvoorbeeld de indeling. Het eindresultaat weergeeft de professionalisering die we hebben doorgemaakt. Onze werkplaats in nu onze showroom.”

De toekomst ziet Peter rooskleurig in, met name de machinebouw zal nog verder groeien verwacht hij. “Meer R&D en seriematige projecten, dat zijn mooie uitdaging en brengen reuring in de zaak. We hebben op het moment een leuke opwaartse spiraal. Wie weet bouwen we over een paar jaar er nog wel een hal bij.”