Hightech machinebouw

Hightech machinebouw

Ben je op zoek naar een unieke hightech machine?

Elk productieproces is uniek en vraagt om unieke machines. Hiervoor is vaak geen kant-en-klare oplossing beschikbaar. Speciaalmachines ontstaan vanuit innovatief maatwerk, slimme techniek en vakmanschap.

Al 35 jaar ontwerpen en realiseren wij hightech machinebouwprojecten voor de maakindustrie. Complexe uitdagingen zoals volledige productielijnen en producthandling machines zijn onze specialiteit.

Als opdrachtgever ben je nauw betrokken bij het ontwerp- en ontwikkelproces. In regelmatige designreviews zitten we samen om tafel om tot de beste machine te komen.

Al ruim 35 jaar

Onze expertises binnen de hightech machinebouw

Binnen de hightech machinebouw hebben we ons ontwikkeld op specifieke expertisegebieden:

  • Precisiepositionering
  • Microassemblage
  • Producthandling
  • High-end machinebesturing
  • Medische en hightech productietechnologieën

Onze kracht ligt in complexe automatiseringsvraagstukken waar creativiteit en innovatie een must zijn.

icon

Productieautomatisering is meer dan het (bij)plaatsen van nieuwe machines. Het gehele productieproces moet efficiënt en effectief werken. Wij denken mee en vooruit, in de juiste integratie van nieuwe machines in een bestaande productielijn voor een optimaal rendement.

icon

De hightech machines ontwikkelen, vervaardigen en testen we uitvoerig in-huis. Na goedkeuring en afname installeren wij de machine op locatie. Dit gebeurt zo efficiënt mogelijk zodat we de downtime van het productieproces tot een minimum beperken.

Onze oplossingen

Wij zijn jouw
hightech machinebouw ontwikkelpartner

Naast productieautomatisering kun je ook bij ons terecht voor:

Robotisering

Testautomatisering

Prototyping

Samen kijken naar een oplossing?

Lange levensduur

Machines en opstellingen die wij bouwen worden zorgvuldig ontworpen en ontwikkeld om een hoge kwaliteit en lange levensduur te behalen.

Wij leveren de machines met een spare parts list en staan achteraf voor je klaar voor eventueel onderhoud. Ook is het mogelijk om machines te laten reviseren of updaten. Hiermee wordt de levensduur en toekomstbestendigheid van de machines vergroot.

Deze revisies vinden soms pas na 25 jaar plaats waarna de machine klaar is voor de volgende 25 jaar.

Waar wij trots op zijn

Hightech machinebouw projecten

slide image

Cases

Dubbele robotopstelling

Deze unieke machine is ontworpen voor assemblagewerkzaamheden als onderdeel van een grotere productielijn. De opstelling is uitgerust met, onder andere, een tweetal 6-assige Omron robots, een productcarrousel, aan- en afvoerbanen en een controlestation.

De robotarmen hebben elk een duidelijke taak in het proces. De eerste robot is uitgerust met een viervoudige vacuüm gripper. Hiermee worden vier kunststof onderdelen van de aanvoerbaan naar het carrousel verplaatst. De tweede robot beschikt over een enkele fijnmechanische, servo-gestuurde gripper waarmee een metalen onderdeel vanuit de aanvoer wordt opgepakt en in het kunststof onderdeel wordt geklemd.

De geassembleerde onderdelen vervolgen hun weg naar het controlestation voor kwaliteitscontrole en komen vervolgens terug bij de eerste robot. Deze plaatst de goedgekeurde producten in een tray op de afvoerbaan en verwijderd de afgekeurde producten uit het proces.

De gehele opstelling is geplaatst in een STT Universele cel. Deze cel is volledig schaalbaar en naar wens op te maken. Voor deze opstelling is gekozen voor drie met deuren toegankelijk gemaakte zijdes en een enkele open zijde voor optimale bereikbaarheid.

slide image

Cases

Precisie booropstelling

Deze machine brengt zeer nauwkeurig gaten met een diameter van slechts 0,15 mm aan in kleine en kwetsbare implantaatlenzen. Dit nauwkeurig aangebrachte gat wordt gebruikt voor de bevestiging van haakjes aan de lens. Deze haakjes vergroeien met het oogweefsel, waardoor de lens op zijn plek blijft zitten.

Door middel van een camera die naast de boor is geplaatst kan de handeling via de aangesloten monitor heel precies gevolgd worden. Dit project is opgeleverd in 2017.

slide image

Cases

Cleanroom assemblagelijn

Deze assemblagelijn is bedoeld voor het samenstellen en spiegellassen van drie componenten.

De assemblagelijn bestaat uit verschillende onderdelen: een robot met gripper, verschillende aanvoer kanalen, een assembleer station, een magazijn, een spiegellas station, een pers/meet en laser station en een uitvoer station.

Dit project heeft plaatsgevonden in 2016.