Ontwikkelpartners in
innovatie: Vergroot je succes met een ontwikkelteam

Kennisartikel

Ontwikkelpartners in innovatie: Vergroot je succes met een ontwikkelteam

De maakindustrie is een wereld die voortdurend in beweging is. Er spelen verschillende, complexe uitdagingen, zoals snelle technologische veranderingen, personeelstekorten, groeiende concurrentie en een stijgende vraag naar kwalitatieve en duurzame producten. Innovatie van het proces en de productiemiddelen helpen om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Dit vraagt veel kennis en vaardigheden van procesengineers en operationeel management. De oplossing? Een partnerschap gericht op deze innovatie. Door bedrijfsoverstijgende expertise van verschillende disciplines samen te brengen in dit proces kom je op een hoger niveau dan met een traditionele aanpak.

Gezamenlijk ontwikkelteam

Traditioneel wordt er bij industriële automatiseringsprojecten een beroep gedaan op externe dienstverleners voor specifieke oplossingen. Deze relatie is vaak transactioneel. Wij geloven echter dat voor baanbrekende innovatie een diepgaande samenwerking, een gezamenlijk ontwikkelteam, vereist is. Eentje waarin we elkaar zien als collega’s in plaats van opdrachtgever en opdrachtnemer. Binnen dergelijke samenwerkingen kun je ook bij latere vragen en projecten op elkaar terugvallen.

50-image

Synergie door kennis en ervaring

Een nauwe samenwerking zorgt voor een versmelting van kennis, ervaring en inzichten. De opdrachtgever heeft een diepgaand inzicht in de specifieke handelingen, eisen en uitdagingen van de productiemethodiek en -machines. De opdrachtnemer brengt een frisse blik en een brede ervaring in mechanica, elektronica en software op gebied van automatiseringstechnologieën mee. Deze synergie leidt tot oplossingen die zowel innovatief als praktisch uitvoerbaar zijn om de best mogelijke resultaten te boeken.

 

Hoe kies je de juiste ontwikkelpartner?

In een oerwoud van machinebouwers en engineeringsbureaus kan het kiezen van de juiste ontwikkelpartner voor je industriële automatiseringsprojecten overweldigend zijn. Het gaat immers niet alleen om technische competentie. Een ideale ontwikkelpartner begrijpt jouw bedrijfsvisie, heeft een bewezen trackrecord, en beschikt over zowel flexibiliteit als de bereidheid om mee te groeien met jouw behoeften. Starten met een paar kleine opdrachten is dan een prettige manier om te zien hoe de samenwerking bevalt. Een partnerschap kun je ook in een latere fase van de klant-leverancier relatie aangaan.

Communicatie is de sleutel: een goede ontwikkelpartner luistert actief, stelt de juiste vragen en is transparant over mogelijkheden en beperkingen. Verder is het essentieel dat er een wederzijds vertrouwen en respect is. Want als ontwikkelpartners werk je niet alleen samen aan het heden, maar bouw je gezamenlijk aan de toekomst van je onderneming. Het kiezen van de juiste ontwikkelpartner is dus een strategische beslissing die de basis legt voor jaren van innovatie en groei.

50-image

Duidelijke projectafbakening

Bij elke samenwerking is er behoefte aan duidelijkheid. Zeker wanneer er sprake is van bedrijfsoverstijgende samenwerkingen. Een geheimhoudingsverklaring en goede afspraken over het intellectueel eigendom en de opgedane ervaringen en kennis zijn onmisbaar. Ook het vooraf duidelijk kaderen van het project en opstellen van de wensen en specificaties helpt om deze duidelijkheid te creëren.

Heldere werkwijze

De werkwijze van STT bestaat uit acht overzichtelijke stappen: van concepting tot realisatie. De intensiteit van de samenwerking en betrokkenheid van de partners varieert gedurende een project. Vaak is er sprake van een hechte samenwerking tijdens de ontwikkelfase en uitleverfase.

Ook tijdens het realisatieproces zijn er regelmatige designreviews zodat je als opdrachtgever altijd betrokken bent. Dit zorgt, in elke stap van het project, voor een bundeling van jouw kennis van bedrijfsprocessen en onze technische expertise.

Uniek in onze aanpak is dat wij alles volledig in-huis realiseren. Zo houden we de lijnen kort en zijn we zeker van een goede uitvoering.

Partnerschap als sleutel tot innovatie

In de hedendaagse maakindustrie is een eenzijdige benadering niet langer toereikend. Door samen te werken én door kennis en ervaring te bundelen, kunnen we de uitdagingen van vandaag én morgen aan. Ben je klaar voor een partnerschap in innovatie? Wij staan voor je klaar.

icon

Of het nu gaat om een optimalisatieadviestraject, het integreren van een robot of het uitdenken en realiseren van een volledige productielijn, je bent als opdrachtgever bij ons altijd nauw betrokken bij het proces. De volledige ontwikkeling en realisatie gebeurt bij ons in-huis door onze eigen collega’s. Jouw expertise over het product en de productietechnologie is hierbij onmisbaar om tot een optimale oplossing te komen. Als ontwikkelpartner verzorgen wij het volledige, of een gedeelte van het ontwerp- en ontwikkelproces.