Mijlpaal voor
toekomstbestendige productielijn

Mijlpaal voor
ontwikkeling volledig
geautomatiseerde en
toekomstbestendige productielijn

Het innovatieve samenwerkingsproject AutomatIQ, geleid door Menicon, STT Products en Demcon Industrial Systems Groningen, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Het project, gesteund door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie, richt zich op de ontwikkeling van een volledig geautomatiseerde en toekomstbestendige productielijn voor medische hulpmiddelen. Na twee jaar ontwikkeling en innovatie is de subsidieperiode nu afgelopen en zijn er grote stappen gezet in de ontwikkeling van de productielijn.

Het eerste prototype van de lijn heeft een aantal ingrijpende verbeteringen ondergaan en is nu bijna gereed voor de testfase op locatie. Dankzij de principes van Smart Manufacturing biedt deze nieuwe productielijn de mogelijkheid om productieprocessen te versnellen, foutloos te produceren en voorspellend onderhoud uit te voeren, met een grotere capaciteit dan de huidige productiemethoden.

Dit project heeft niet alleen economische voordelen voor Menicon, maar belooft ook technologische vooruitgang voor Demcon en STT Products. De opgedane kennis draagt bij aan het innovatieve vermogen van de Noord-Nederlandse regio en verdere optimalisatie van productieprocessen in verschillende industrieën. Hoewel de ontwikkelingen langer duurden dan op gerekend, zijn de verwachtingen hooggespannen voor de uiteindelijke impact van deze lijn.

Het project gaat op dezelfde voet verder als tijdens de looptijd van EFRO. Voor onder meer de handlingssystemen binnen de productielijn wordt komende tweeënhalf jaar gewerkt onder het SMARTHANDLE subsidieproject.

Mede mogelijk gemaakt door:

50-image

Een samenwerking tussen

Alle berichten over dit project

Volledig geautomatiseerde productielijn

Automatiq

Mijlpaal voor ontwikkeling volledig geautomatiseerde en toekomstbestendige productielijn

Lees meer
SMARTHANDLE logo

Opnieuw Europese subsidie voor Noord-Nederlands initiatief voor volautomatische productielijn – SMARTHANDLE

Lees meer
Automatiq logo

Subsidietoekenning voor ontwikkeling productielijn

Lees meer