Nieuw productieproces ontwikkelen

Nieuw product op de markt brengen

Wil je een nieuw
productieproces ontwikkelen?

De ontwikkeling en lancering van een nieuw product kost veel tijd en energie. Tijdens het ontwikkelproces is het belangrijk om al in een vroeg stadium na te denken over de maakbaarheid en de productiewijze van het product.

Tijdens een proof-of-concepttraject kan de productwerking, maakbaarheid of productiewijze op een effectieve en eenvoudige manier worden bewezen. Daarnaast kunnen we je volledig ontzorgen in de ontwikkeling en realisatie van een volledige productielijn.

Onze werkwijze

Ontwikkelpartner
van A tot Z

Als productontwikkelaar zijn onze opdrachtgevers de absolute expert van het product. Als productieprocesexperts kunnen wij bouwen op deze kennis, wanneer we jou helpen om het product in productie te brengen. Onze engineers zijn vaak al betrokken vanaf de ideevorming en maken deel uit van het ontwikkelteam de opdrachtgever.

Onze kracht ligt in de combinatie van engineering en machinebouw. De uitgebreide kennis en ervaring van de benodigde disciplines: fijnmechanische werktuigbouwkunde, elektrotechniek, software en verspaning. Hiermee kunnen we je van A tot Z ontzorgen.

In 8 heldere stappen naar de oplossing
icon

Al sinds 1986 zijn wij specialist in de maakindustrie. Met onze roots in de medical device industrie hebben we veel ervaring met kritische productieprocessen in een nauwkeurige en schone omgeving.

Tegenwoordig werken wij voor veel verschillende industrieën. Wat onze opdrachtgevers gemeen hebben, is dat precisie in zekere mate een rol speelt in het productieproces, er zitten hoge kwaliteitseisen aan het product en de het gehele productieproces bestaat uit diverse complexe stappen.

Hoe gaan we te werk?

Een nieuw productieproces ontwikkelen

Een productiemethode ontwerpen

Wanneer je een nieuw product op de markt wilt brengen, is het belangrijk om al vroeg na te denken over de productie van het product op grotere schaal. Bijvoorbeeld de productiemethode, maakbaarheid en de kosten hiervan. Deze informatie heeft invloed op hoe je het product op de markt wilt brengen, de prijs van het product en de levertijden die je kunt halen.

Waarschijnlijk heb je al een idee over hoe het product gemaakt kan worden. Wij kunnen met je meedenken om te zien of dit de meest efficiënte manier is. Soms kan een kleine aanpassing aan het product of proces een groot verschil maken in benodigde productiekosten en -tijd. Met een proof-of-concept kunnen we een productiemethode valideren.

Van idee tot ontwerp

Wanneer de productiemethode duidelijk is kunnen we starten met het ontwerpen en ontwikkelen van de productielijn. De verschillende productiestappen worden omgezet in productiemachines of werkstations en de manier van transport tussen de productiestappen wordt gekozen. Als ervaren machinebouwer doen we dit stadium vaak stapsgewijs, door eerst één productiestap te automatiseren en daarna de omliggende productiestappen uit te werken.

Bij het ontwerpen van een productielijn houden we met veel factoren rekening, zoals veiligheid, het aantal benodigde operators, schaalbaarheid en de beschikbare faciliteiten.

Van ontwerp naar machine

Wanneer het ontwerp van de productielijn of -machine klaar is, en de software en besturingssystemen zijn ontwikkeld, kunnen we de machine opbouwen.

Tot slot is het belangrijk dat de lijn uitgebreid wordt getest en gevalideerd om er zeker van te zijn dat deze werkt volgens de afgesproken specificaties. De productielijn wordt opgeleverd met uitgebreide handleidingen en trainingen voor de technische dienst en/of de operators.

Kortom, de ontwikkeling van een nieuw productieproces is een complex project dat een zorgvuldige planning en uitvoering vereist. We denken graag met je mee van idee tot realisatie.

Ervaringen

Tevreden opdrachtgevers

photo
We doen al jaren naar tevredenheid zaken met STT, mijn ervaring is dat STT zeer klantgericht werkt, met innovatieve ideeën komt hoe technische problemen op te lossen en de oplossingen daarna robuust implementeert. Sterk punt daarbij is de ‘In-house manufacturing van Parts’, waardoor ze snel en flexibel zijn in het oplossen van problemen. We hebben inmiddels meerdere machines of deelstukken van machines in productie  staan die naar tevredenheid draaien.

Philips Consumer Lifestyle

Jeroen Palmen, NPI projectleider
photo
De medewerking van STT is erg waardevol in onze innovatie projecten. In dit soort projecten is samenwerken, prototyping, testen, ervan leren en de volgende stappen maken in een open en eerlijke samenwerking van groot belang. Dit heeft STT op een zeer goede manier ingevuld.

Mentor Medical Systems

Fabian Akerboom, Engineering Manager
photo
Van oudsher maken we bij Quooker onze eigen prototype gereedschappen en productiemachines. Inmiddels werken we daarbij samen met andere machinebouwers. STT is de eerste partij waarmee wij machines bouwen, die wij zelf niet snel durven te bedenken. Dit maakt het verfrissend om samen met de vindingrijke engineers van STT te werken aan onze productie uitdagingen.

Quooker Nederland

Micha Disselkoen, Manager new product development

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in elke stap van de productieketen. Bij het ontwikkelen van een nieuwe productielijn kun je hier op veel manieren rekening mee houden. Wij delen ons tips graag met je in onze kennisbank.