NXTGEN HIGHTECH officieel van start!

NXTGEN HIGHTECH officieel van start

Begin mei is bekend gemaakt dat het NXTGEN HIGHTECH programma officieel van start gaat na goedkeuring van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 330 partners, bedrijven en kennisinstellingen, gaan hun krachten bundelen in de ontwikkeling van nieuwe hoogtechnologische machines en productietechnologieën.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Nationaal Groeifonds programma NXTGEN HIGHTECH. Dit programma gaat tot 2030 met ruim 330 partners, in meer dan 60 projecten en in zes essentiële domeinen, maar liefst € 1 miljard investeren. Daarmee levert NXTGEN HIGHTECH een significante bijdrage aan de structurele en duurzame economische groei in Nederland én bieden we oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van de energietransitie, gezondheid, veiligheid en voeding.

50-image

NXTGEN HIGHTECH wil Nederland koploper maken en houden op het gebied van ultranauwkeurige hightech equipment. De zes aangewezen domeinen waar de ontwikkelingen zich op richten:

  • Robotica in agrifood
  • Biomedische ontwikkelingen
  • Composieten
  • Duurzame energie
  • Laser satelliet communicatie
  • Semicon

Ook STT Products neemt deel aan het NXTGEN HIGHTECH programma. Als innovatieve solution provider gaan wij ons richten op de ontwikkeling van breed toepasbare, hardwarematige architectuur en het creëren van generiek bruikbare bouwblokken voor het transport van (half)fabricaten. Hierbij maken we gebruik van Industry 4.0 technieken met slimme, flexibele, mechanische oplossingen.

Deze bouwblokken worden ontwikkeld in samenwerking met industriële partners en worden geïntegreerd in een gezamenlijke testlijn, en/of in bestaande en nieuwe productielijnen. Hierna valideren we de oplossingen in een operationele omgeving.

Diverse van onze collega’s zullen in de komende jaren bij dit project betrokken worden. Erno Uitvlugt, Manager Engineering en Projecten, vervult vanuit STT Products de rol van Project Manager.