Opening nieuw pand STT op themadag 20 mei a.s.

Opening nieuw pand STT op themadag 20 mei a.s.

Op 20 mei a.s. opent gedeputeerde Patrick Brouns van de provincie Groningen officieel het nieuwe pand van STT. De gedeputeerde, met in zijn portefeuille “Ondernemerschap en Innovatie”, was gelijk enthousiast om de opening van ons groeiende innovatieve bedrijf in zijn provincie uit te voeren. Dit alles onder het thema Smart Manufacturing.

Naast de opening van ons nieuwe pand vieren we ook ons 30 jarige bestaan.

Rond de openingsceremonie organiseren we een themadag met lezingen en workshops die in het teken zullen staan van Smart Manufacturing of zoals onze oosterburen het noemen de vierde industriële revolutie, Industrie 4.0. En natuurlijk leiden we u met trots rond door ons nieuwe pand.

Thema: Smart Manufacturing/Industrie 4.0

Er zijn lezingen over dit onderwerp door:

Festo, leverancier van elektrische en pneumatische automatiseringscomponenten. Festo is deelnemer van het “Industry 4.0” initiatief in Duitsland en is betrokken bij alle “key standards associations” en initiatieven rondom dit thema.

Dhr. Paul Schreuders, algemeen directeur van Xpar Vision BV. Het bedrijf ontwikkelt speciale sensortechnologieën waarmee de kwaliteit van glazen flessen en potten worden gecontroleerd. De methode van XPAR Vision zorgt voor een lager verbruik van energie en materiaal. Het bedrijf heeft in 2014 de Groninger Ondernemersprijs gewonnen.

ABB Robotics, fabrikant van slimme robots waarin samengewerkt wordt met de operator. Onder de naam YuMi heeft ABB een 2-armige collaborative robot op de markt gebracht voor de assemblage van kleine onderdelen, waarin operator en robot samen werken. Vanaf april is STT systemintegrator van ABB robot systemen.

Jan Post is bijzonder hoogleraar Digital fabrication aan de RijksUniversiteit van Groningen. De samenwerking tussen bedrijfsleven en universiteit heeft er toe geleid dat Jan Post van Philips Consumer Lifestyle Drachten vanaf juni 2015 werkzaam is als hoogleraar Digital fabrication binnen het Engineering and Technology Institute Groningen (RUG). Hij is trekker van het landelijk HTSM-thema manufacturing en het consortium Region of Smart Factories in Noord Nederland, waarvan STT ook deel uit maakt.

Er zijn op deze dag doorlopend presentaties/workshops over de volgende onderwerpen:

  • Toepassing van moderne verspaningstechnieken in smart manufacturing omgeving
  • Slimme oplossingen gebruikmakend van sensortechnologie voor de glasindustrie
  • Automatisering binnen de Medical Device Industry
  • Slimme test- en meetapparatuur
  • Festo, elektrische en pneumatische automatiseringscomponenten
  • Robot toepassingen, waaronder de YuMi van ABB
  • Ideeën tafel (brainstorm samen met onze engineers over creatieve oplossingen voor uw specifieke situatie!)

Natuurlijk willen we op deze dag samen met u het glas heffen op ons nieuw pand en ons jubileum! We nodigen u bij deze van harte uit voor deze feestelijke en inspirerende dag!