Prototyping

Prototyping

Prototyping

Prototyping

Specialist in rapid prototyping

50-image

Prototyping is een belangrijke stap binnen product- of procesontwikkeling. De stap naar concrete productiemethodes en -machines wordt verkleind door het concept of de productiewijze goed te valideren.

Een prototype is vaak eenvoudiger dan het eindproduct omdat alleen bepaalde cruciale functionaliteiten aanwezig zijn. Het voordeel aan prototypen is dat het veel sneller is dan het vervaardigen van een eindoplossing. Door de eenvoud van de opstelling zijn snel verbeteringen door te voeren in volgende versies van het prototype. Dit wordt ook wel Rapid Prototyping genoemd.

Van prototype tot eindoplossing

Bij grotere, complexere prototypen of bij het gebruik van kostbare onderdelen kijken wij altijd naar duurzame inzetbaarheid van het prototype. Zo bouwen wij vervolgversies en verbeteringen meestal op het originele prototype. Ook gebeurt het regelmatig dat het prototype en/of de gebruikte onderdelen worden opgenomen in de eindoplossing. Dit scheelt in kosten en ontwikkeltijd.

Zelf prototypen met System125

STT heeft haar eigen rapid prototyping systeem, System125, ontwikkeld. Met dit modulaire zelfbouwsysteem assembleren we  opstellingen exact zoals vooraf bedacht. Hiermee besparen we  kosten en tijd.

Ons System125 stelt technici in staat om zonder tussenstappen een (elektro)mechanisch systeem te bouwen. Het assortiment System125-modules kan naadloos gecombineerd worden met andere pneumatische, elektrische, mechanische en 3D geprinte onderdelen. System125-constructies kunnen altijd naar wens worden aangepast of uitgebreid.

Modules die na verloop van tijd niet meer nodig zijn, gaan niet verloren maar kun je demonteren en hergebruiken voor een volgend project. Ideaal voor R&D afdelingen die snel, flexibel en duurzaam willen prototypen.