Roboticamarkt verdrievoudigd tot 2025

Roboticamarkt verdrievoudigd tot 2025

50-image

Industriële robots worden steeds goedkoper, slimmer, gebruikersvriendelijker en flexibeler. Deze ontwikkelingen, in combinatie met tekorten op de arbeidsmarkt, zorgen voor een toename van de inzet van robotcapaciteit in de maakindustrie.

Volgens data- en analysebedrijf GlobalData zal de wereldwijde roboticamarkt de komende zes jaar bijna verdrievoudigen. Het onderzoeksrapport toont aan dat de markt tot 2025 jaarlijks met 16-17% zal groeien, van 98 miljard dollar in 2018 tot 275 miljard dollar in 2025. Deze groei zal vooral te danken zijn aan cloud-gebaseerde robotdiensten én aan flexibel inzetbare huurrobots. De vraag naar deze laatste zal vooral groeien bij kleine en middelgrote bedrijven waar robots naar behoefte kunnen worden gehuurd en ingezet.

Ook bij STT merken we dat er steeds meer interesse komt voor Industriële Robotica. Onze laatste kennissessie over dit onderwerp werd goed bezocht en we krijgen regelmatig vragen om advies wat betreft de inzet van robots in de maakindustrie. Ook in onze werkplaats zijn al meerdere robots aan het werk, zo komt onze eigen Smart Factory telkens een stapje dichterbij.