Halveer het
investeringsbedrag voor een robot in je productie

Dit is je kans om voor de helft van het geld je productie te robotiseren!

Start vandaag met innoveren

Subsidie MKB Digitalisering en Robotisering

tot €100.000 subsidie

Voor het laten uitvoeren van een deskundig robotiseringsadvies, en/of de aanschaf en implementatie van de hard- en software van een robotintegratie. De subsidie is 50% van de gemaakte kosten.

MKB uit Groningen/Emmen

MKB’ers uit provincie Groningen en gemeente Emmen in de sector Industrie komen voor deze subsidie in aanmerking. Kijk op de site van het SNN voor de exacte voorwaarden.

Ondersteuning in aanvraag

Wij ondersteunen je graag met het schrijven van het projectplan voor de aanvraag. We hebben al meerdere subsidieprojecten succesvol uitgevoerd.

Verbeter je productierendement

Waarom zou ik
robotiseren?

Misschien heb je al meerdere robots in de productielijn staan, en misschien ook nog niet. Waarom zou je dan starten met robotisering? Je kunt toch ook op andere manieren slimmer werken, zonder die investering?

De voordelen van een industriële robot zijn overduidelijk voor hun gebruikers, namelijk:

  • Verkorte productietijd
  • Hoge en constante kwaliteit
  • Operator-onafhankelijk werken
  • Hoge nauwkeurigheid
  • Flexibel inzetbaar
  • Goed toepasbaar in bestaande productielijnen
  • Verbeterde arbeidsomstandigheden

Wij kijken graag met jullie mee om te zien waar jullie het grootste voordeel kunnen halen. Daarnaast is de investering nu extra aantrekkelijk door de Subsidie MKB Digitalisering en Robotisering.

Kies jij voor een robotintegratie met een gehalveerde ROI ?

Kracht van subsidie

Versnel innovatie met subsidie

Via het SNN is tot €100.000 subsidie beschikbaar voor jullie onderneming. Dit budget kan als volgt worden verdeeld over aparte subsidieaanvragen:

  • €20.000 voor een robotiseringsadvies door een onafhankelijk deskundige
  • €80.000 voor de aanschaf en implementatie van de robotintegratie

Wij hebben al meerdere subsidieprojecten succesvol begeleid en uitgevoerd. Wil je de mogelijkheden voor jullie bedrijf verkennen? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan.

In een paar stappen geregeld

Hoe ziet het traject eruit?

Stap 1: Inventarisatie

We horen graag welk project jij in gedachten hebt voor de inzet van een industriële robot. Heb je nog geen project voor ogen? Onder deze subsidie brengen we ook graag een deskundig advies uit over de mogelijkheden van robotisering voor jullie productielijn.

Stap 2: Voorwaarden

Op de website van het SNN kun je alle benodigde informatie vinden over de criteria waar je als aanvrager aan moet voldoen. Wanneer je hebt vastgesteld dat jouw bedrijf voldoet aan de voorwaarden kun je starten met de aanvraag.

Stap 3: Opstellen

De subsidieaanvraag bestaat uit een aantal documenten. De belangrijkste hiervan is het projectplan. Wij maken een uitgebreid projectvoorstel voor je, naar aanleiding van de inventarisatie en eventuele vervolggesprekken. Dit voorstel is een solide basis voor jouw projectplan en begroting. Daarnaast maken wij een uitgebreide offerte die je mee stuurt in de aanvraag.

Stap 4: Indienen

Wanneer je de benodigde documenten hebt verzameld kun je deze indienen bij het SNN. Dit kun je zelf doen, via de website, of je kunt het laten doen door een subsidieadviseur. Wij kunnen je ondersteunen in het vinden van de juiste partij hiervoor.

Stap 5: Van start!

Wanneer de subsidieaanvraag is ingediend zal je via het SNN uitslag krijgen of het verzoek wordt gehonoreerd en welk bedrag aan subsidie wordt toegekend. We kunnen van start met het project!

Stap 6: Terugverdienen

De terugverdientijd van de robotintegratie kan met deze subsidie worden gehalveerd. Stel de investering in de integratie is €160.000 met een terugverdientijd van 2,5 jaar. Dan is de investering na subsidie nog maar €80.000 met een terugverdientijd van 1 jaar en 3 maanden!

Ja, ik heb interesse

Neem contact met mij op

Ben je getriggerd door de mogelijkheden die robotisering in combinatie met deze subsidie jou kunnen bieden? Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op voor een vrijblijvend gesprek. Je kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen.

Robotsubsidie formulier

Kan ik ook alleen een robot aanschaffen?

In theorie zou dat kunnen. Maar bedenk wel, een robot zelf doet niet veel. Voor een optimale prestatie in een productieproces is een goede integratie nodig. Een volledige robotopstelling bestaat uit:

 

 

Voelen en pakken

Grijpers, sensoren, aan- en afvoerbanen

Denken

Software en sensoren om te presteren

Veiligheid

Afscherming en beveiliging

Wij werken met o.a. ABB, Fanuc en Omron.

Over ons

Waarom kiezen voor STT Products?

Decennialange expertise & innovatie

Met bijna 40 jaar ervaring in het ontwikkelen van technische oplossingen, staat STT Products synoniem voor innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Toegewijde ondersteuning  & service

Ons team van experts staat klaar om je te ondersteunen, van de eerste ontwerpfase tot en met de implementatie.

Cases

Eerdere robotprojecten

slide image

Medical Device industrie

Opspanautomatisering met Scararobot

Voor een producent van medical devices hebben we een automatisering gerealiseerd voor het opspannen van rekbare onderdelen van hun product.

In een pre-engineeringsfase is nagedacht op de beste opspanningswijze. Uiteindelijk is het beste concept omgezet in een definitief ontwerp, die onderdeel is geworden van de gerealiseerde productiemachine.

Het proceshart is verwerkt in een STT Universele Cel. De cel is vanaf drie zijden te openen en heeft geïntegreerde veiligheidsfunctionaliteiten zoals vergrendelbare deuren, en beveiligde kappen. Deze cel wordt tijdens productie aan twee kanten benaderd, waarbij aan de ene kant de mallen worden in- en uitgevoerd, en aan de andere kant de producthouders worden verwerkt.

De scara-robot, uitgerust met een speciale grijper, pakt het onderdeel van de houder en positioneert deze op de centrale spanner. De spanner rekt het onderdeel uit waarna de mal vanaf onder in het onderdeel wordt geschoven.

Deze automatisering heeft de cyclustijd voor bepaalde producten met de helft verminderd en levert door het gebrek aan menselijke input een zeer consistent resultaat af. De klant heeft met deze machine een ergonomische oplossing om hun productiviteit te verhogen.

Meer projecten

slide image
slide image
slide image
slide image
slide image
slide image