Testautomatisering

Test- en meetopstellingen

Testautomatisering voor R&D, QA/QC en (wetenschappelijk) onderzoek

Productontwikkeling en onderzoek vereisen een nauwkeurig proces. Een verborgen fout of meting kan grote gevolgen hebben en zorgen voor veel schade. STT ontwikkelt en bouwt op maat gemaakte, hoogwaardige, test- en meetapparatuur voor gerenommeerde onderzoeksinstituten, universiteiten, en R&D en/of QC afdelingen.

Onze expertises

Testautomatisering volgens internationale standaarden

50-image

Voordat een product in de winkelschappen ligt, is er een langdurig proces van (duur)testen en onderzoek aan vooraf gegaan. Wij ontwikkelen de opstellingen voor testautomatisering die hiervoor nodig zijn, zoals:

  • Duurtesten (vermoeiingstesten, slijtagetesten)
  • (Spat)waterdichtheidstesten (IPx1 t/m 4 en IPx7)
  • Stofdichtheidstesten (IPx5/6)
  • Impacttesten (valproeven, kabelbreuktesten)
  • Testen van ontvlambaarheid van PCB’s

Onze opstellingen voldoen, indien gewenst, aan internationale IEC/ISO/ASTM standaarden.

Onze expertises

Volautomatische oplossingen voor kwaliteitscontrole

50-image

De kwaliteitscontrole kan volledig worden geautomatiseerd door inzet van betrouwbare meetsystemen. Zowel inline in het productieproces, tijdens de productontwikkeling of als nacontrole.

Hiermee verhoog je de nauwkeurigheid en efficiëntie van de kwaliteitscontrole. Bovendien kan met behulp van verzamelde data het proces realtime worden bijgestuurd om de kwaliteit nog verder te verhogen.

Onze expertises

Laboratorium- en onderzoeksapparatuur

50-image

In nauwe samenwerking met onderzoekers van gerenommeerde instituten en universiteiten ontwikkelen we praktische en toepasbare onderzoeksopstellingen en meetapparatuur. Wij hebben ervaring met water- en membraamonderzoek, nucleair onderzoek en nanotechnologie.

Onze expertises

Specialistische wateronderzoek

50-image

Wij hebben in het bijzonder ervaring met en kennis van specialistisch water- en membraamonderzoek. Hiervoor ontwerpen en produceren wij flowcellen van hoge kwaliteit en volledig naar wensen en eisen van de klant. De opdrachtgever bepaalt het gehele ontwerp. Het aantal compartimenten, het aanbrengen van membranen en spacers, en het materiaal van de cel, net als het al dan niet aanwezig zijn van een kniehevelpers voor het eenvoudig verwisselen van de membranen. Onze flowcellen kunnen worden geleverd inclusief capillair filters en titanium geplatineerde elektrodes.

Lange levensduur

Machines en opstellingen die wij bouwen worden zorgvuldig ontworpen en ontwikkeld om een hoge kwaliteit en lange levensduur te behalen.

Wij leveren de machines met een spare parts list en staan achteraf voor je klaar voor eventueel onderhoud. Ook is het mogelijk om machines te laten reviseren of updaten. Hiermee wordt de levensduur en toekomstbestendigheid van de machines vergroot.

Deze revisies vinden soms pas na 25 jaar plaats waarna de machine klaar is voor de volgende 25 jaar.

In-house ontwikkeling

Wij kunnen de testautomatiseringen en testsystemen door de aanwezige kennis volledig in-house ontwikkelen en realiseren.

Naast mechanische en elektrische kennis, zijn ook de software skills aanwezig om de testopstelling aan te sturen en meetdata zorgvuldig uit te lezen en te verwerken.

Door continu mee te denken en te ontwikkelen kunnen onze engineers jouw snel vertalen naar geschikt testapparatuur. De testapparatuur is hierdoor snel beschikbaar en eenvoudig aan te passen.

Waar we trots op zijn

Testautomatisering projecten

slide image

Cases

Levensduurtesters

Regelmatig maken wij duurtesters voor het testen van (eind)producten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het functioneren van de motor, transmissie, knoppen, stootbestendigheid, kabelbreuk, vermogen, slijtage of uiteraard functie van het product zelf.

Duurtesters komen in allerlei formaten en opstellingen. Zo kun je kiezen voor een enkelvoudige test of we maken een meervoudige duurtester waarmee meerdere producten tegelijkertijd worden getest. Een duurtester kan ook verschillende testen uitvoeren, denk aan een duurtester voor 24 producten die tegelijkertijd op motorfunctie en slijtage worden getest.

Vaak is het noodzakelijk dat een duurtester kan worden ingezet voor verschillende (maar toch vergelijkbare) producten. Hiervoor kunnen wij speciale mallen maken welke op de duurtester worden bevestigd. Deze mallen zijn eenvoudig uitwisselbaar om een ander product te testen.

slide image

Cases

Borend puncteerhuis

Deze tool is ontwikkeld voor NRG Petten. De tool is bedoeld voor fundamenteel nucleair onderzoek naar splijtstofbestralingen voor gesmolten zout reactoren. Splijtstofmonsters die in de HFR Petten zijn bestraald, worden bewaard in SALIENT-01, een dichtgelaste en gasdichte stalen monsterhouder. Het puncteerhuis is onderdeel van het experiment om monsters op de juiste manier te onttrekken uit de monsterhouder.

Het doel van het puncteerhuis is om veilig in de SALIENT-01 te kunnen boren voor monsteropname. De kamers in SALIENT-01 staan onder hoog vacuüm wat behouden moet blijven tijdens het boren. Bovendien is er sprake van het vrijkomen van radioactiviteit en fluorgassen. Het borend puncteerhuis dient hiertegen bestand te zijn. Wij hebben meegedacht over de beste manier om het experiment af te dichten en vervolgens de gehele opstelling vervaardigd.

Deze tool wordt aangesloten op een externe meetinstallatie waar de genomen monsters verder worden onderzocht.

slide image

Cases

25-voudige verentester

We ontworpen deze testopstelling voor het uitvoeren van levensduurtests op veren als onderdeel van een R&D traject. De opstelling kan 25 veren gelijktijdig testen.

De veren worden in de houders geplaatst. Voor elke afzonderlijke houder kan pneumatisch de druk worden ingesteld. Hierbij kan het gebied waarop de kracht wordt aangebracht mechanisch worden begrensd. Onder de houders bevindt zich de nokkenas die wordt aangedreven door een motor, welke closed-loop is aangestuurd. Hiermee wordt elke veer tijdens een rotatie één keer samen gedrukt.

Via het bedienpaneel stel je in hoe vaak de veer ingedrukt zal worden tijdens één testcyclus. De rotatie regel je door middel van een draaiknop. Een inductieve sensor meet het aantal gemaakte rotaties. De testcyclus stopt wanneer het ingestelde aantal rotaties is bereikt.