Werkwijze

Werkwijze

Onze 8 stappen tot succes

Of het nu gaat om een optimalisatietraject, het ontwerpen en realiseren van een unieke machine of het integreren van een robot in uw productie, onze werkwijze bestaat in de basis uit 8 heldere stappen. Het begin- en eindpunt van een traject bepalen we altijd samen, zo nemen we samen stappen tot succes. Deze stappen vallen onder onze kernactiviteiten concepting, engineering en realisatie.

icon

Tijdens het gehele proces ben je als opdrachtgever intensief betrokken door middel van regelmatige designreviews. Hiermee maken we in onze werkwijze optimaal gebruik van jouw kennis en ervaring over de bedrijfsprocessen en producten.

Stap 1: Inventarisatie

Tijdens de inventarisatie brengen we in kaart wat de wensen en eisen zijn. Hierbij kijken we onder andere naar kritische factoren die het proces of de productkwaliteit negatief kunnen beïnvloeden.

Stap 2: Pre-engineering

Vaak is er nog geen concrete oplossing duidelijk, in dat geval starten we met een pre-engineeringsopdracht. Hierin werken we diverse oplossingen uit die zorgvuldig met elkaar vergelijken. Vaak zijn onze klanten blij verrast door de concepten die wij voor hen bedenken.

Stap 3: Proof of Concept

Soms is het nodig een werkingsprincipe aan te tonen of een prototype te bouwen. In een testfase toetsen we het concept zorgvuldig en passen het aan waar nodig. In-huis kunnen we snel onderdelen vervaardigen of een prototype-opstelling bouwen.

Stap 4: Detail Engineering

Tijdens de detail engineering werken we het concept uit in een definitief ontwerp in CAD. We zijn ervan overtuigd dat gezamenlijke kennis en ervaring tot het beste eindresultaat leidt, daarom hebben we regelmatige design reviews. Na afloop is het ontwerp en IP van de opdrachtgever.

Stap 5: Vervaardiging

Als het ontwerp is goedgekeurd en vrijgegeven, bewerken en vertalen onze programmeurs de CAD-tekeningen naar CAM-programma’s voor de multi-assige CNC draaibanken en freesmachines. De CNC machines produceren de uiteindelijke onderdelen.

Stap 6: Assemblage

Zodra alle vervaardigde en ingekochte onderdelen gereed zijn, begint de mechanische en elektrische opbouw van de machine en/of opstelling in onze montagehal. Ook de eventuele software voegen we in deze fase toe.

Stap 7: Testen en Afname

Deze belangrijke fase doen we graag samen. De werking van de machine testen we intensief en waar nodig optimaliseren we deze. Hierbij kijken we naar alle aspecten van de machine. Wanneer we beide volledig tevreden zijn, gaan we over tot de afname.

Stap 8: Installatie

Na vrijgave installeren wij de machine of opstelling bij de opdrachtgever of dragen we de machine over aan de technische dienst. Gebruikers ontvangen uitgebreide instructie en alle noodzakelijke informatie dragen we over. De machine kan direct meedraaien in productie.

Ervaringen

Tevreden klanten

photo
Als producent van contactlenzen zijn we voortdurend op zoek naar het verbeteren, versnellen en optimaliseren van onze productieprocessen. De medewerkers van STT hebben een grote passie voor techniek en zijn voor ons de juiste partner die helpt met creatief brainstormen, het maken van testopstellingen en het realiseren van machines.

Menicon

Bert Jan Schutten, Projectleider R&D
photo
We doen al jaren naar tevredenheid zaken met STT, mijn ervaring is dat STT zeer klantgericht werkt, met innovatieve ideeën komt hoe technische problemen op te lossen en de oplossingen daarna robuust implementeert. Sterk punt daarbij is de ‘In-house manufacturing van Parts’, waardoor ze snel en flexibel zijn in het oplossen van problemen. We hebben inmiddels meerdere machines of deelstukken van machines in productie  staan die naar tevredenheid draaien.

Philips Consumer Lifestyle

Jeroen Palmen, NPI projectleider
photo
Van oudsher maken we bij Quooker onze eigen prototype gereedschappen en productiemachines. Inmiddels werken we daarbij samen met andere machinebouwers. STT is de eerste partij waarmee wij machines bouwen, die wij zelf niet snel durven te bedenken. Dit maakt het verfrissend om samen met de vindingrijke engineers van STT te werken aan onze productie uitdagingen.

Quooker Nederland

Micha Disselkoen, Manager new product development
photo
De medewerking van STT is erg waardevol in onze innovatie projecten. In dit soort projecten is samenwerken, prototyping, testen, ervan leren en de volgende stappen maken in een open en eerlijke samenwerking van groot belang. Dit heeft STT op een zeer goede manier ingevuld.

Mentor Medical Systems

Fabian Akerboom, Engineering Manager

Waar wij trots op zijn

Onze werkwijze wordt zichtbaar in onze projecten

slide image

Cases

Opspanautomatisering voor medical devices

Voor een producent van medical devices hebben we een automatisering gerealiseerd voor het opspannen van rekbare onderdelen van hun product. Door een iteratief traject hebben we met 3D geprinte modellen verschillende opspanningswijzen getest. Uiteindelijk is het beste concept omgezet in een definitief ontwerp, die onderdeel is geworden van de gerealiseerde productiemachine.

De productiemachine kan een variatie aan producten verwerken – waarvan de buitenmaten en manier van opspannen verschillen. De machine controleert op het producttype – en oriëntatie van de houder, wat het maken van menselijke fouten minimaliseert. Met een slimme mechanische oplossing, door het product op te rekken en de mal vanaf onderen in te schuiven, wordt de juiste opspanning gerealiseerd.

Deze automatisering heeft de cyclustijd voor bepaalde producten met de helft verminderd en levert door het gebrek aan menselijke input een zeer consistent resultaat af. De klant heeft met deze machine een ergonomische oplossing om hun productiviteit te verhogen. Lees verder

slide image

Cases

Dubbele assemblage robotopstelling

Deze unieke machine is ontworpen voor assemblagewerkzaamheden als onderdeel van een grotere productielijn. De opstelling is uitgerust met, onder andere, een tweetal 6-assige Omron robots, een productcarrousel, aan- en afvoerbanen en een controlestation.

De robotarmen hebben elk een duidelijke taak in het proces. De eerste robot is uitgerust met een viervoudige vacuüm gripper. Hiermee worden vier kunststof onderdelen van de aanvoerbaan naar het carrousel verplaatst. De tweede robot beschikt over een enkele fijnmechanische, servo-gestuurde gripper waarmee een metalen onderdeel vanuit de aanvoer wordt opgepakt en in het kunststof onderdeel wordt geklemd.

De geassembleerde onderdelen vervolgen hun weg naar het controlestation voor kwaliteitscontrole en komen vervolgens terug bij de eerste robot. Deze plaatst de goedgekeurde producten in een tray op de afvoerbaan en verwijderd de afgekeurde producten uit het proces.

De gehele opstelling is geplaatst in een STT Universele cel. Deze cel is volledig schaalbaar en naar wens op te maken. Voor deze opstelling is gekozen voor drie met deuren toegankelijk gemaakte zijdes en een enkele open zijde voor optimale bereikbaarheid.